banner

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ενορίας Σελλασίας προς τιμήν των ευεργετών της Ενορίας αλλά και ολόκληρου του χωριού. Οι ευεργέτες δεν είναι άλλοι από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι οποίοι από το ξεκίνημα τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους δεν ξεχνούσαν ποτέ την καταγωγή τους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους, τους συγχωριανούς τους!

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και επισήμων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της τιμητικής στήλης, καθώς και η πραγματικά ενδιαφέρουσα γιορτή κατά την οποία παρουσιάστηκαν ύμνοι από την χορωδία των παιδιών της Ενορίας μας. Όλοι απόλαυσαν ένα νέο τραγούδι προς τιμήν της οικογένειας. Επίσης από την χορωδία, εκτυλίχτηκε η ζωή των αδελφών μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων  σαν αληθινό παραμύθι από δύο μεγαλύτερα παιδιά του κατηχητικού, ενώ ο κ. Σαράντος Καπετανάκης παρουσίασε το μεγάλο έργο της οικογενείας.
 
 
Ο εφημέριος του χωριού, π. Νικόλαος Τσέτσεκας,  πήρε στη συνέχεια τον λόγο και εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη των ενοριτών, αλλά και όλων των παρευρισκομένων, για όλα όσα έχουν κάνει οι αείμηστοι αδελφοί, αλλά κι επειδή νιώθουν ακόμη την αγάπη της οικογενείας.
 
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος απεύθυνε πατρικές ευχές. Προς το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, αλλά και δώρα σε όλους τους εκπροσώπους της οικογενείας. Εκείνη την στιγμή μίλησε ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η τιμητική εκδήλωση,  ενώ υποσχέθηκε η οικογένεια να είναι πάντα δίπλα στην Ενορία και στους συγχωριανούς τους σε ό,τι χρειαστούν. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο οποίος υπογράμμισε την αγάπη των γονέων και θείων του για τον τόπο τους, την ιστορική Σελλασία.
 
Την Κυριακή 19 Μαίου 2019, στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους ευεργέτες Βασιλική, Παύλο, Αθανάσιο και Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Το πολυπληθές εκκλησίασμα και η οικογένεια Γιαννακόπουλου άκουσαν τον πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος με έκδηλη την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του ιδίου αλλά και ολόκληρου του εκκλησιάσματος έληξε τις εκδηλώσεις της Ενορίας.
 
Ιδιαίτερα πρέπει να αναφέρουμε και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες του π.Νικολάου αλλά και ολόκληρης της Ενορίας προς την κ. Ρούλα Γιαννακοπούλου η οποία βοήθησε στο να έρθει εις πέρας η εκδήλωση. Τον κ.Ευάγγελο Θεοδώρου για τα κείμενα και την σύνθεση του υπέροχου τραγουδιού το οποίο γράφτηκε μόνο για αυτήν την εκδήλωση. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον δάσκαλο της χορωδίας της Ενορίας κ. Παναγιώτη Χρόνη . Τους δασκάλους μουσικής κ.Σπύρο και κ.Ηλία Καππάκο οι οποίοι με πολλή αγάπη και δική τους θέληση συνόδευσαν τα παιδιά στο τραγούδι. Τις κυρίες της ενορίας οι οποίες πραγματικά κουράστηκαν πολύ αλλά με αγάπη και συνεργασία βοήθησαν πάρα πολύ με κάθε δυνατό τρόπο. Τους κυρίους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στον ιερέα τους και έγιναν το δεξί του χέρι και με καλή διάθεση και άψογη συνεργασία βοήθησαν ποικιλοτρόπως. Τέλος θα πρέπει να μεταφέρουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του πατρός Νικολάου προς όλα τα παιδιά τα οποία βοήθησαν αλλά και συμμετείχαν και έκαναν πραγματικά πιο όμορφη την όλη εκδήλωση.
 
 
 

 

 

                                                                           

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εμφανίσεις Άρθρων
1347285

footer(c) 2019 Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σελλασίας

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ