banner

 

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην ενορία Αγίας Τριάδος Σελλασίας. Επίκεντρο της εορτής υπήρξε ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας . Ανήμερα της εορτής ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προς τιμή του Αγίου, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως μας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τον εφημέριο της ενορίας π. Νικόλαο Τσέτσεκα συλλειτούργησαν και οι κληρικοί π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, συνταξιούχος εφημέριος, π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εφημέριος Καραβά, π. Παναγιώτης Λάτσης, εφημέριος Τσεραμιού, και π. Αγαθάγγελος Αρβανίτης, εφημέριος Κονιδίτσης.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ανδρούσης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς του ιερείς και τους πιστούς που συμμετέσχον στη θεία λειτουργία, αναφέρθηκε στο μήνυμα που εκπέμπει ο θεάρεστος βίος και η υποδειγματική πολιτεία του τιμώμενου Αγίου του προηγουμένου αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος, Μητροπολίτης Πενταπόλεως και θαυματουργός, τόνισε, διακρινόταν από όλες τις θεμελιώδεις αρετές οι οποίες οδηγούν με ασφάλεια τα βήματά μας στην παρούσα ζωή και πρέπει να κοσμούν την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που επιθυμεί τη βασιλεία των Ουρανών. Στην επί του Όρους ομιλία του Κυρίου μας, πού αποτελεί το ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου, επισήμανε ο Θεοφιλέστατος, ο Θεάνθρωπος με σαφήνεια διακηρύσσει της ανάγκη της ταπεινοφροσύνης ενώπιον του Θεού και της αναγνώρισης ότι χωρίς τη βοήθειά του τίποτα δεν μπορούμε να επιτύχουμε στη ζωή μας. Επίσης, επιβάλλεται ο χριστιανός να χαρακτηρίζεται και από την αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο, την πραότητα και τον καθημερινό αγώνα για την εμπέδωση της δικαιοσύνης στις κοινωνικές σχέσεις. Χρειάζεται, ακόμη, να έχουμε υπομονή, όταν αδικούμαστε και γενικότερα στις καθημερινές μας αντιξοότητες. Ο Άγιος Νεκτάριος, εφαρμόζοντας στη ζωή του τη διδασκαλία του Κυρίου μας, υπήρξε διάκονος του Θεού και των ανθρώπων και εξακολουθεί να είναι, αφού χιλιάδες είναι οι χριστιανοί που καταθέτουν τα αιτήματά τους στην πρεσβεία και τη μεσιτεία του. Οι δυσκολίες που υπάρχουν στην οικογένεια και την κοινωνία μπορούν να ξεπεραστούν, μόνο όταν ο άνθρωπος είναι προσηλωμένος στη δύναμη και τη σοφία του Δωρεοδότη Θεού, σημείωσε ο κ. Θεόκτιστος. Στην κατακλείδα της προσλαλιάς του επαίνεσε και ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Σελλασιώτες που έχουν βοηθήσει στο έργο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού του αγίου Νεκταρίου, που κοσμεί την ενορία, και ευχήθηκε τη γρήγορη αποπεράτωσή του.
Ευχόμαστε οι πρεσβείες και η προστασία του Αγίου, να σκέπουν κάθε άνθρωπο, χαρίζοντας υγεία και ό,τι αγαθό η καρδιά του επιθυμεί.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εμφανίσεις Άρθρων
336396

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ