banner

Mε το σύνθημα ¨Χρόνια Πολλά Ταϋηέτη, 20 χρόνια πέρασαν...¨ αποχαιρέτησαν τα 100 κορίτσια ηλικίας 11-14 ετών, που αποτέλεσαν την Α΄Κατασκηνωτική περίοδο θηλέων, την αγαπημένη τους κατασκήνωση την Κυριακή 12 Ιουλίου.

Τα τραγούδια τους και οι χαρούμενες κραυγές τους αντήχησαν για τελευταία φορά φέτος, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για τις δέκα αξέχαστες ημέρες που έζησαν στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην όμορφη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά παρουσία των γονέων τους και επισκεπτών, αρχικά έλαβε το λόγο η αρχηγός καθηγήτρια θεολόγος,πρεσβ. Κανέλλα Σπηλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο το αρχηγείο, όσο και τα στελέχη, προκειμένου τα παιδιά όχι μόνο να διασκεδάσουν, να παίξουν και να τραγουδήσουν, αλλά και να ωφεληθούν. Συγκεκριμένα μίλησε για το θέμα της Αγιότητας και τους Αγίους, οι οποίοι έγιναν φίλοι του Θεού, αλλά και δικοί μας πρεβευτές προς Αυτόν. Τόνισε την προσπάθεια που έγινε, ώστε κάθε ομάδα να γνωρίζει το βίο της Αγίας, της οποίας έφερε το όνομα, καθώς και τη μεγάλη πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν τα παιδιά, από τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας.

Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία της η αρχηγός ευχαρίστησε ξεχωριστά τις υπαρχηγούς καθηγήτριες πρεσβ. Ελένη Τσολάκου και Αγγελική Μούσχουρα, καθώς και τα στελέχη: πρεσβ. Αμαλία Κρυπωτού,Γεωργία Μποζίκα,Θεοδώρα Κούτρου, Ναταλία Νικολαϊδη, Σταυρούλα Στοφώρου, Ευφημία Τόνζου, Κατερίνα Μανώλη, Μαρία Σαχάμη, Δήμητρα Περδίκη, Ευθυμία Παπαγεωργίου, Παναγιώτα Βομβορή, Μαρία Τόνζου, Παναγιώτα Αγγάνη, Αναστασία Παυλούνη, Νεκταρία Πορφύρη, Ειρήνη Τόνζου. Επίσης ευχαρίστησε τον υπέυθυνο ιερέα π.Νικόλαο Τσέτσεκα, τον εξομολόγο π. Γεώργιο Λάτση, τον π.Συμεών Παπαγεωργίου γενικό υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων και τον ιεροκήρυκα π. Ευστάθιο Πορφύρη υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ι.Μητροπόλεώς μας. 

Περαίνοντας το λόγο της, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και πρωταίτιος της λειτουργίας της κατασκηνώσεως και της προσφοράς προς τους νέους. Μάλιστα σε ερώτηση ενός παιδιού εάν θα μπορέσει να λειτουργήσει η κατασκήνωση εφέτος λόγω της οικονομικής κρίσεως και των γεγονότων που ζούμε, η απάντηση του Σεβασμιωτάτου ήταν : ¨παιδί μου η κατασκήνωση θα λειτουργήσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πουλήσω το ράσο μου", απάντηση δηλωτική της αγάπης του Μητροπολίτη μας πρός τα παιδιά μας με κάθε κόστος, κατέληξε η αρχηγός.

Στην συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν τις κραυγές τους, ενα πολύ πετυχημένο θεατρικό και τραγούδησαν με συνοδεία οργάνων.

Τη γιορτή έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μας αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Ι.Μητροπόλεώς μας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη μας, συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη τοπική μας Εκκλησία επιλέγοντας να έρθουν τα παιδιά στην κατασκήνωσή μας.

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά πήραν ως δώρο το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας "Όρη τα υψηλά ταις ελάφοις...", ενώ προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί προσφορά του εργοστασίου χυμών Biofresh και του ζαχαροπλαστείου " ΒΕΡΓΑΔΟΣ".

Βίντεο απο την γιορτή

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εμφανίσεις Άρθρων
336424

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ